Arguing with Idiots

За социализма може да се говори много, но погледът върху проблемите, породени и умножени от социализма в едно изначално капиталистическо общество е действително ценен.

Върху тези проблеми се концентрира Глен Бек в новата си книга – Arguing with Idiots: How to Stop Small Minds and Big Government. В действителност книгата е особено концентрирана върху аргументите защо всяка държавна намеса е ефективно разхищение на пари и ресурси.

Всъщност Глен Бек внимателно култивира имиджа си на олигофрен, но не се оставяйте да ви заблуди – въпросите са поставени директно и авторът отговаря също толкова директно.

Основния интерес за мен бяха една след друга историите на няколко държавни намеси, които поразително приличат на нашите, българските. Например историите с американските държавни железници и американската държавна пощенска служба, макар че са стигнали до проблемите си по (привидно) различни пътища спрямо БДЖ и БП, факт е как всяка стъпка да се извадят от позицията на пилеещи бюджетни средства се контрира от синдикатите и политиците, точно както в България.

Книгата определено ме накара да преосмисля позицията си по много от въпросите за социалната отговорност на държавата.

Задължително четиво за всеки социалист, капиталист и комунист. Дори да не промени мнението ви, ще ви накара да се замислите сериозно.

No Comments

Вашият коментар

Your email is never shared.Required fields are marked *